Mousery Morningstar

 Algemene Voorwaarden


Prijzen
Alle muizen worden geleverd met geboortedatum en basisinformatie bij aankoop (ouderlijke informatie, extra generaties, extra niet-stamboom gespecificeerde informatie* op aanvraag)

€ 10,- voor huisdieren bestemde vrouwtjes (deze vrouwtjes zijn ofwel met pensioen of worden als niet fokgeschikt beschouwd vanwege het formaat, het karakter of lijncomplicaties. Muizen waarvan wordt aangenomen dat ze direct risico lopen op karakterproblemen ten opzichte van kopers/andere muizen of die risico lopen op directe gezondheidscomplicaties, worden NIET aangeboden voor verkoop)
€15 Fokgeschikte vrouwtjes (deze prijs telt ook als muizen die als fokgeschikt zijn aangemerkt als huisdier worden verkocht/gekocht)
€10 Mannen

*extra niet-stamboom gespecificeerde informatie omvat:
Vitale afstammingsinformatie zoals algemene levensduur, vaderlijke en moederlijke karakterinformatie
Doodsoorzaken
Lijnspecifieke medische geschiedenis / informatie
Dieren die alleen als huisdier worden aangeboden, worden NIET (meer) geschikt bevonden/gebleken om mee te fokken, dus mag er na aankoop NIET mee gefokt worden. het fokken met deze muizen leidt tot verlies van garantie en eigen verantwoordelijkheid. De mousery kan niet in rekening worden gebracht, noch verantwoordelijk worden gehouden voor complicaties op welke manier dan ook, in welke vorm dan ook.

U gaat akkoord met deze voorwaarden bij het indienen van een reservering/aankoop van mousery muizen.

*Wij hanteren een garantie van 6 maanden na ophalen van de muisjes indien er sprake is van een overlijden vanwege aangeboren afwijkingen. De garantie betreffende gratis 1 vervangend muisje komen uitzoeken binnen dezelfde of een lagere prijsklasse in overleg. Dit geschiedde binnen de termijn van 1 maand na kennisgeving van overlijden, mits de mousery dieren beschikbaar heeft.

*Bij ophalen is het de verantwoording van de klant om de dieren te beoordelen op geslacht/gezondheid/fysieke staat en of dit akkoord is bevonden. Wij vereisen een handtekening van akkoord bij het ophalen. Bij twijfel of geen akkoord wordt de verkoopovereenkomst ontbonden. Na handtekening geldt dat er alleen aanspraak gedaan kan worden op de garantie indien er (bewezen) sprake is van een defect vanuit de mousery/genetische aanleg. 

*Wij werken met stambomen op aanvraag.

*Indien er sprake is van het herplaatsen van mousery muizen vereisen wij hier een kennisgeving van, mousery muizen mogen altijd teruggebracht worden. Indien een dier met stamboom/fokgeschiktheid door verhuisd vereisen wij contact met de nieuwe eigenaar. (dit ivm inzage in onze lijnen) Dieren die zonder stamboom verhuizen zijn NIET fokgeschikt, hier mag dus ook na doorverkoop NIET mee gefokt worden.

*U gaat akkoord met de door de mousery gestelde vereisten betreffende huisvesting, voeding & zorg (HIER te vinden)

*Bij het niet voldoen aan algemene voorwaarden staat de mousery in haar recht om u verdere aanschaf en advies/ondersteuning te weigeren/ontzien.

Voorwaarden reservering

*U dient binnen 14 dagen na reservering een ophaalafspraak te plannen. 

*Bij geen afgesproken ophaaldatum binnen 7 dagen vervalt de reservering (tenzij anders afgesproken).

Indien u korter als 7 dagen voor de afspraak afziet van de reservering met geldige reden (ziekte etc) is het mogelijk om nog binnen het termijn van 7 dagen een nieuwe afspraak te maken. Bij het niet komen opdagen zonder kennisgeving vervalt de gehele reservering & aankoopgarantie.  Ook behoudt de mousery zich het recht om verkoop aan u als klant in de toekomst te weigeren.


DISCLAIMER RODE/BRINDLE (BASIS) MUIZEN

Rode en brindle muizen staan erom bekend hoog gevoelig te zijn voor obesitas/diabetes, dit betekend dus ook dat op een normaal gemiddeld eiwitrijke voeding zij vrij snel veel gewicht kunnen opbouwen. Dit is genetisch aangelegd en dus bijna niks aan te doen, tips zijn om de diertjes vanaf 3 maanden op een vegetarische voeding te zetten of een voeder met lagere dierlijke eiwitten en met mate snacks te geven die dierlijke eiwitten en suikers bevatten, dit blijkt in de praktijk de snelle groei te reduceren.

Info